Sportgeneeskunde

Dr Steeno is naast huisarts ook sportarts; en clubarts bij voetbalclub ASV Geel.

Je kunt als amateur, beginnende of competitieve sporter bij hem terecht voor zowel de diagnose, behandeling en preventie van sportletsels als voor een sportmedische keuring gevraagd door verschillende sportfederaties (ism de Vereniging van Sport- en Keuringsartsen).


Sportmedische keuring

Een sportmedische keuring bestaat uit een sportmedisch onderzoek, een bloed- en urineanalyse, een berekening van je lichaamssamenstelling (vet%) en indien nodig een elektrocardiogram en longfunctieonderzoek 

Deze screening duurt een half uur en kost 55€ (zonder ECG) of 75€ (met ECG). Ze wordt voorlopig nog niet terugbetaald door het RIZIV.

Voor professionele atleten en recreatieve sporters bieden wij uitgebreide sportmedische keuringen met een inspanningstest aan. Deze onderzoeken evalueren uw gezondheid, fitheid en risico op blessures, en bieden gepersonaliseerde aanbevelingen voor uw trainingsprogramma. Meer info hierover vind je hier.


Musculoskeletale echografie en echogeleide infiltraties

Met behulp van echografie kunnen we de structuur en conditie van uw spieren, pezen, gewrichten en ligamenten in detail in beeld brengen. Dit stelt ons in staat om nauwkeurige diagnoses te stellen en gerichte behandelingen te bieden.

Door middel van echogeleide infiltraties kunnen we ook heel gericht en op de juiste locatie medicijnen zoals corticosteroïden, hyaluronzuur of PRP injecteren om ontstekingen te verminderen en het herstel te bevorderen.


Platelet Rich Plasma (PRP)

Deze geavanceerde behandeling maakt gebruik van uw eigen bloedplaatjes om genezing en herstel te bevorderen. PRP kan worden toegepast bij diverse sportblessures, zoals peesontstekingen, gewrichtspijn en spierletsels.


ESWT (shock wave therapie)

ESWT is een effectieve niet-invasieve behandeling voor aandoeningen zoals peesontstekingen en -verkalkingen. Het maakt gebruik van schokgolven om de genezing te stimuleren en pijn te verminderen.

De schokgolven die het toestel maakt, zetten het genezingsproces van de pees in gang. ESWT werkt vooral bij peesproblemen van de schouder, de elleboog, de kniepees, de voet, de achillespees, de buitenzijde van de heup, de zitknobbel en het scheenbeen.

Een behandeling bestaat uit vier sessies van een tiental minuten, met één week tussen. 4 tot 6 weken na de laatste behandeling is er een controle.


Manuele geneeskunde

Pijn aan spieren, pezen of gewrichten? Manuele therapie kan een oplossing zijn. Door gerichte en specifieke handelingen (manipulaties of mobilisaties, in de volksmond ‘kraken’ genoemd) worden gewrichtsproblemen zo grondig mogelijk aangepakt. Of je baat hebt bij deze vorm van geneeskunde is afhankelijk van wat er tijdens het onderzoek wordt gevonden.

In bepaalde gevallen bestaat de behandeling niet alleen uit manipulatie, maar worden ook aanvullende handelingen verricht. Soms zijn injecties nodig die moeten voorkomen dat de klachten terugkeren.


Fietspositie

Fietsers die een analyse van hun fietspositie nodig hebben, verwijzen we graag door naar Personal Sportpraktijk in Mechelen. Zij analyseren en passen jouw fietspositie aan in functie van de klachten.

Meer info & afspraken via 

Loopanalyse

Voor een uitgebreide loop- en bewegingsanalyse, hebben we een nauwe samenwerking met:

- Personal Sportpraktijk in Mechelen (www.mpc-mechelen.be/)

- Eddy Mellaerts in Keerbergen (0475 60 19 70)

Hoe gezond ben jij? En vooral: hoe gezond ga je blijven?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x