Sportgeneeskunde

Dr Steeno is naast huisarts ook sportarts.

Je kunt als amateur, beginnende of competitieve sporter bij hem terecht voor zowel de diagnose, behandeling en preventie van sportletsels als voor een sportmedische keuring gevraagd door verschillende sportfederaties (ism de Vereniging van Sport- en Keuringsartsen).

Sportmedische keuring

Een sportmedische keuring bestaat uit een sportmedisch onderzoek, een bloed- en urineanalyse, een berekening van je lichaamssamenstelling (vet%) en indien nodig een elektrocardiogram en longfunctieonderzoek 

Deze screening duurt een half uur en kost 50€ (zonder ECG) of 70€ (met ECG). Ze wordt voorlopig nog niet terugbetaald door het RIZIV.

Ook een sportmedische keuring mét inspanningsproef kan in onze praktijk. Meer info hierover vind je hier.

Manuele geneeskunde

Ook voor manuele therapie kan u bij ons terecht.

Een manuele therapeut staat beter gekend als chiropractor of ‘kraker’.

Pijn aan spieren, pezen of gewrichten? Manuele therapie kan een oplossing zijn. Door gerichte en specifieke handelingen (manipulaties of mobilisaties, in de volksmond ‘kraken’ genoemd) worden gewrichtsproblemen zo grondig mogelijk aangepakt. Of je baat hebt bij deze vorm van geneeskunde is afhankelijk van wat er tijdens het onderzoek wordt gevonden.

In bepaalde gevallen bestaat de behandeling niet alleen uit manipulatie, maar worden ook aanvullende handelingen verricht. Soms zijn injecties nodig die moeten voorkomen dat de klachten terugkeren.

ESWT (shock wave therapie)

ESWT is een behandeling met geluidsgolven voor chronische peesletsels. 

De schokgolven die het toestel maakt, zetten het genezingsproces van de pees in gang. ESWT werkt vooral bij peesproblemen van de schouder, de elleboog, de kniepees, de voet, de achillespees, de buitenzijde van de heup, de zitknobbel en het scheenbeen.

Een behandeling bestaat uit drie sessies van een tiental minuten, met één week tussen. 4 tot 6 weken na de laatste behandeling is er een controle.

Musculoskeletale echografie en echogeleide infiltraties

Echogeleide infiltraties met hyaluroznuur en PRP (platelet-rich plasma) zijn mogelijke therapeutische opties.

Fietspositie

Fietsers die een analyse van hun fietspositie nodig hebben, verwijzen we graag door naar Personal Sportpraktijk in Mechelen. Zij analyseren en passen jouw fietspositie aan in functie van de klachten.

Meer info & afspraken via 

Loopanalyse

Voor een uitgebreide loop- en bewegingsanalyse, hebben we een nauwe samenwerking met:

- Podoplus in Booischot (https://www.podoplus.be)

- Eddy Mellaerts in Keerbergen (0475 60 19 70)

Bij onze huisartsenpraktijk kan je ook online een consultatie vastleggen.

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x